Известие

Collapse
No announcement yet.

Вилка или съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вилка или съединител

Здравеите колеги, имам алфа 146 1.7 16В. Колата притриса при потегляне, но не всеки път. Изчетох доста теми и не намерих отговор. Съединителя е сменян преди около 30 000 км., вилката и чопа който я фиксира изглеждаха наред тогава. Интересува ме какво да гледам на самата вилка, какво и се износва, прочетох че се наваряват - къде във варна могата да я оправят.

има една ос в средата на вилката която е към кутията. тя се износва. възможно е самата вилка да се изметне, но ако проблема се е появил след смяна на съединителя е възможно да е нещо с аксиалния лагер. по принцип проблем с вилката води до недостатъчно отделяне на съединителя и проблем с включването на скоростите.
    точка

Comment

Проблема се появи след изминаване на известни км, а не веднага. Чопа беше поизносен, но го завъртяхме и си беше ок. Решил съм да сменя комплект съединител, но не знам какво да гледам при новия - турско, китайско валео. Според мен просто предния съединител е бил менте

Comment

не купувай предварително. свали съединителя и огледай притискателния и пластините му. ако са ок, смени само феродов и лагер.
        точка

Comment

И това си го мислех ама във Варна комплекти няма читави за тази кола, а за отделни компоненти май само евро07 предлагат някакви боклуци.

Comment

вероятността да си купиш части и те да са минали през еврото е много голяма. повечето магазини от там се снабдяват. във варна има добри сервизи, но пиши в раздела за 33. там със сигурност ще те ориентират. отделно части можеш да си поръчаш по интернет, дори мога да ти препоръчам човек който дава 20% отстъпка.
            точка

Comment

Аз имам същия проблем както колегата както го е описал и резултатът е Маховик ;(
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщение
                Аз имам същия проблем както колегата както го е описал и резултатът е Маховик ;(
                И какво може да му стане на маховика на боксер? Тук е много по-различно от JTD
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                X